Pedro Rocha
NOS Voetbal

Ook opvolger Rubiales moet veld ruimen als voorzitter Spaanse voetbalbond

Pedro Rocha, de opvolger van de veelbesproken Luis Rubiales, heeft het niet lang volgehouden als voorzitter bij de Spaanse voetbalbond. Rocha is door de Spaanse sportrechtbank voor twee jaar geschorst, omdat hij iemand had ontslagen zonder dat hij daarvoor gemachtigd was.

Rocha kreeg ook een boete van in totaal ongeveer 33.000 euro, omdat hij het ook met andere regels niet zo nauw nam. Spaanse media gaan ervan uit dat de voorzitter bij een burgerlijke rechtbank in beroep gaat tegen zijn straf.

De Spanjaard werd eind april aangesteld als voorzitter. Sinds augustus vorig jaar was hij interim-voorzitter, omdat Luis Rubiales aftrad na zijn ongewenste kus na de WK-finale aan voetbalster Jennifer Hermoso.

Pedro Rocha (midden) met aanvoerder Alvaro Morato (links) en bondscoach Luis de la Fuente (rechts)

In april werd Rocha ook al aangeklaagd in een andere zaak. Hij en anderen, onder wie Rubiales. worden verdacht van betrokkenheid bij corruptie bij de toewijzing van de Spaanse Supercup aan Saudi-Arabië, waarmee tientallen miljoenen euro's gemoeid zouden zijn.

Uit getapte telefoongesprekken, waarin ook voormalig FC Barcelona-speler Gerard Piqué naar voren kwam, zou gesproken zijn over "miljoenen in commissies". Betrokkenen worden beschuldigd van witwassen, corruptie, onbehoorlijk bestuur en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl