Marlen Reusser
NOS Wielrennen

Tijdritspecialiste Reusser mist Olympische Spelen door infecties

De Zwitserse tijdritspecialiste Marlen Reusser kan niet meedoen aan de Olympische Spelen in Parijs. De 32-jarige wielrenster heeft last van infecties en moet rust nemen, zo meldt haar ploeg SD Worx.

Reusser kwakkelt al enkele maanden met haar gezondheid. Eerst liep ze covid op en vervolgens ging ze hard onderuit in de Ronde van Vlaanderen. Daarbij brak ze haar kaak. Een operatie volgde.

Sinds half mei heeft Reusser te maken met herhaaldelijke virusinfecties in de luchtwegen en last van koorts.

De Zwitserse wist tijdens de uitgestelde Spelen van 2020 nog een zilveren medaille op de tijdrit te behalen. Ze eindigde achter Annemiek van Vleuten, die goud won in Tokio.

Tand getrokken en antibioticakuur

Reusser heeft er alles aan gedaan om Parijs te halen. Er werden meerdere onderzoeken uitgevoerd, een tand werd getrokken en ze startte met een antibioticakuur.

Marlen Reusser

"Ik heb veel artsen gezien en veel tests ondergaan en steeds de hoop gehad dat ik op tijd fit zou zijn voor de Spelen", aldus Reusser.

Dat lukte dus niet voor de Europees kampioene tijdrijden van 2021. "Een belangrijk deel van mijn behandeling bestaat nu uit rust. Ik hoop op de langere termijn dat ik in topvorm kan strijden bij de wereldkampioenschappen in Zürich."

Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl