Timber valt geblesseerd uit

Timber en Obispo geblesseerd bij oefenduels Feyenoord en PSV, zege voor Ajax

Blessurezorgen voor zowel Feyenoord als PSV na afloop van oefenduels voor de eredivisieploegen. Feyenoord zag bij de 3-1 zege op Genk Quinten Timber uitvallen, bij PSV moest Armando Obispo tegen Club Brugge met een op het oog vervelende knieblessure naar de kant. De Eindhovenaren speelden met 1-1 gelijk tegen Club Brugge.

Ajax won op zijn beurt met 2-1 van Rangers FC.

Feyenoord stond na zeven minuten al voor na een eigen goal van Joris Kayembe. Christopher Bonsu Baah tekende in de twintigste minuut voor de gelijkmaker. Een kwartier na rust zette Igor Paixao Feyenoord op 2-1.

Antoni Milambo maakte vlak voor tijd de derde treffer voor Feyenoord. Toch was er slecht nieuws voor de Rotterdammers. Timber werd hard getackeld door Ibrahima Sory Bangoura en moest met pijn naar de kant.

PSV speelt gelijk

In de 48ste minuut zette Casper Nielsen Brugge op voorsprong tegen PSV, in een wedstrijd die 105 minuten duurde en uit twee delen met twee verschillende opstellingen bestond. Bijna tien minuten later maakte Ismael Saibari gelijk met een schot vanaf ongeveer vijftien meter.

Enkele minuten na de 1-1 overstrekte Obispo zijn been in een duel en hij ging met veel pijn naar de grond. Hij wandelde zelf van het veld, maar het zag er niet goed uit voor Obispo.

Er was ook goed nieuws bij PSV, want Noa Lang maakte na maandenlang blessureleed zijn rentree. Hij deed ruim een kwartier mee.

Zege voor Ajax

Ajax heeft in het Gelderse Wezep zijn oefenwedstrijd tegen Rangers FC gewonnen. Kian Fitz-Jim zette de Amsterdammers in de 27ste minuut op voorsprong. Enkele minuten later maakte Tom Lawrence gelijk uit een vrije trap.

Vijf minuten voor rust scoorde Branco van den Boomen eveneens uit een vrije trap, waardoor Ajax weer voorstond.

Onder meer Jordan Henderson, Kenneth Taylor, Chuba Akpom, Devyne Rensch en Owen Wijndal stonden in de basis bij Ajax. Gedurende de tweede helft werd de hele ploeg - behalve doelman Diant Ramaj - gewisseld. Anton Gaaei, Jorrel Hato, Julian Rijkhoff, Carlos Forbs en Steven Berghuis hoorden bij de invallers.