NOS Voetbal

Feyenoorder Wieffer voor 'recordbedrag' naar Brighton & Hove Albion

Mats Wieffer zet zijn loopbaan voort bij Brighton & Hove Albion in de Premier League. De 24-jarige middenvelder van Feyenoord tekent een contract voor vijf jaar.

De afkoopsom is niet bekendgemaakt, maar Feyenoord zegt dat het een "recordbedrag" opstrijkt voor Wieffer. Volgens meerdere media gaat het om ruim 30 miljoen euro.

Wieffer kwam twee jaar geleden van Excelsior naar Feyenoord. Hij speelde 79 keer voor Feyenoord en werd vorig jaar landskampioen met de Rotterdammers. Feyenoord noemt Wieffer "een van de belangrijkste pionnen in het kampioenselftal".

Brighton werd afgelopen seizoen elfde op het hoogste niveau in Engeland. Wieffer treft bij de Zuid-Engelse club onder anderen Oranjedoelman Bart Verbruggen, Joël Veltman en Jan Paul van Hecke.

'Heel snel gegaan'

Wieffer deed woensdag nog mee aan de eerste openbare training van Feyenoord voor het nieuwe seizoen. Door een blessure kon hij niet mee naar het EK in Duitsland.

De middenvelder is inmiddels vertrokken uit Rotterdam. "Het is de afgelopen dagen allemaal heel snel gegaan", blikt hij terug op de Feyenoord-website. "Ik hoop volgende week nog persoonlijk afscheid te kunnen nemen van de mensen bij Feyenoord waar ik de afgelopen jaren zo intensief mee heb samengewerkt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl