Duizenden fans zijn vandaag al naar Amsterdam gekomen voor merchandise van Taylor Swift
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Nu al Taylor Swift-gekte in Amsterdam: duizenden 'Swifties' in rij voor merchandise

De Amerikaanse superster Taylor Swift begint pas morgenavond aan haar concertreeks in Amsterdam, maar vandaag hadden zich al duizenden fans verzameld bij de Johan Cruijff ArenA.

De Swifties, zoals fans van de popster zich noemen, staan in de rij voor merchandise, ofwel T-shirts, posters, bekers en truien van de zangeres. Het verkooppunt ging vanmiddag open. Tot 20.00 uur konden liefhebbers nog hun slag slaan.

Fans stonden vandaag zo'n drie uur in de rij, schrijft omroep AT5. "Ik wil een trui, een zip hoodie en een poster. Ik ga huilen als die er niet meer zijn, maar ze blijven aanvullen deze dagen", zegt een van hen hoopvol.

Regels

Vanaf morgenavond barst de drukte pas echt los. De popster treedt op 4, 5 en 6 juli op en geeft telkens een show van zo'n 3,5 uur. Fans zonder kaartje mogen op last van de gemeente geen eigen feestje bouwen buiten de Arena, iets wat in andere steden wel gebeurde.

Bijvoorbeeld in Seattle, waar duizenden fans zich buiten verzamelden om naar het concert te luisteren:

Het dak van de Arena blijft dicht tijdens de concerten en de gemeente heeft bezoekers al gewaarschuwd dat ze niet rond de Johan Cruijff Arena mogen kamperen. Wie zich daar niet aan houdt, kan een boete verwachten, waarschuwt Amsterdam.

De crowd manager van de gemeente roept alleen mensen met een ticket op naar Amsterdam te reizen. "Kom niet te vroeg of op een andere datum. Hebt u geen kaartje? Blijf dan thuis. U kunt geen tickets voor de show(s) kopen bij de Johan Cruijff ArenA."

Huilen

De concerten waren al bijna een jaar geleden volledig uitverkocht. Per avond worden 55.000 bezoekers verwacht. De spanning stijgt nu al voor sommige Swifties. "Ik weet zeker dat als ik vrijdag wegloop, ik moet huilen. Dan is het voorbij, dat wordt zo zwaar", zegt een fan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl