Lautaro Martínez viert zijn openingstreffer voor Argentinië tegen Peru
NOS Voetbal

Vlekkeloos Argentinië wint derde groepswedstrijd Copa América ook zonder Messi

Argentinië heeft op het toernooi om de Copa América ook z'n derde en laatste groepswedstrijd gewonnen. De titelhouder, die al zeker was van een plaats in de kwartfinales, zegevierde in het Hard Rock Stadium in Miami met 2-0 tegen Peru.

Bij de wereldkampioen ontbraken onder anderen Lionel Messi (beenblessure) en bondscoach Lionel Scaloni, die geschorst was omdat zijn ploeg in de vorige twee duels na de rust te laat op het veld verscheen.

Gemiste penalty

Lautaro Martínez was met twee treffers de man van de wedstrijd. De aanvaller van Internazionale had tegen Canada en Chili ook al gescoord en is met vier goals momenteel topscorer van het toernooi.

Landgenoot Leandro Paredes miste halverwege de tweede helft nog een penalty voor de Argentijnen.

Debutant Canada plaatste zich in Orlando met een 0-0 tegen Chili, dat al vroeg rood kreeg (twee keer geel voor middenvelder David Suazo), voor de laatste acht.

Lionel Messi (midden) op de bank van de Argentijnen tijdens de wedstrijd tegen Peru

De Copa América wordt doorgaans georganiseerd voor landen die deel uitmaken van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond (CONMEBOL).

Bij de huidige editie besloot CONMEBOL een uitgebreide samenwerking aan te gaan met de Noord- en Midden-Amerikaanse voetbalbond (CONCACAF), die zes landen aan het toernooi mocht laten deelnemen.

Daarbij werden de Verenigde Staten aangewezen om als gastheer van het toernooi op te treden. Het land organiseert in 2026 met Canada en Mexico het WK voetbal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl