Shaunae Miller-Uibo
NOS Sport

Geen kans op derde olympisch goud voor Miller-Uibo op 400 meter door blessure

Shaunae Miller-Uibo kan bij de Olympische Spelen van Parijs niet strijden voor een derde gouden medaille op de 400 meter. De 30-jarige topatlete van de Bahama's miste door een blessure de finale van de trials, waar een olympisch startbewijs was te behalen.

De Bahamaanse is de volgende atlete die in Parijs haar olympische titel niet kan verdedigen. Ook de Jamaicaanse Elaine Thompson-Herah (kampioene op de 100 en 200 meter) ontbreekt door een achillespeesblessure, de Amerikaanse Athing Mu (800 meter) kwam in haar nationale selectiewedstrijd ten val.

'Lieveling van de sport'

"Ze is de lieveling van de sport en ze zal worden gemist. Helaas heeft ze last van enkele blessures", zei voorzitter Drumeco Archer van Bahamas Association of Athletic Associations, die het nieuws van de blessure van Miller-Uibo wereldkundig maakte.

Miller-Uibo won goud op de 400 meter bij de laatste twee Spelen, in Rio de Janeiro (2016) en Tokio (2021). Daarna werd ze in 2022 voor het eerst wereldkampioene indoor, in Belgrado bleef ze Femke Bol nipt voor. Die zomer volgde in het Amerikaanse Eugene ook haar eerste wereldtitel in de buitenlucht.

Shaunae Miller-Uibo (midden) en Femke Bol (links) op het podium

Na al die successen op de 400 meter speelde Miller-Uibo openlijk met de gedachte om over te stappen naar andere disciplines, zoals de 200 meter of zelfs de meerkamp. Voor het zover kwam kondigde Miller-Uibo aan zwanger te zijn en nam ze tijdelijk afstand van de sport.

Zes maanden na de geboorte van haar eerste kind (Maicel Uibo Jr., vernoemd naar haar man, de Estse meerkamper) keerde Miller-Uibo terug op de baan. Bij de WK atletiek in Boedapests strandde ze in de series.

Over de ernst van de blessure is nog niets bekend. Mits fit kan Miller-Uibo alsnog in actie komen op de Spelen met de gemengde estafetteploeg op de 4x400 meter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl