Sergiño Dest (links) met directeur voetbalzaken Earnest Stewart van PSV
NOS Voetbal

PSV neemt geblesseerde Dest definitief over van Barcelona

PSV heeft Sergiño Dest definitief overgenomen van FC Barcelona. De Amerikaanse vleugelverdediger tekende een contract voor vier jaar bij de landskampioen uit Eindhoven. Dest speelde het voorbije seizoen al op huurbasis bij PSV.

De transfer van Dest (23) is bijzonder, aangezien de voetballer sinds april revalideert van een zware knieblessure. Het is de verwachting dat Dest pas in het begin van 2025 zijn rentree kan maken.

"We hebben het er intern goed over gehad, maar Sergiño heeft ons afgelopen seizoen dusdanig overtuigd dat we de kans om hem definitief over te nemen absoluut niet wilden laten liggen", legde Stewart uit. "Hij heeft zoveel kwaliteiten. De nieuwe situatie verandert dat niet."

De 33-voudig international werd in Los Angeles geopereerd aan zijn knie en revalideerde daarna voornamelijk bij Anna TopSupport in Eindhoven.

Sergiño Dest

Eindhovens Dagblad meldt dat Dest transfervrij naar PSV komt. Hij had bij Barcelona nog een contract tot medio 2025, maar de Catalaanse club heeft volgens de krant wel "een flink" doorverkooppercentage bedongen tot een maximumbedrag.

Waardering

Dest voelt naar eigen zeggen in Eindhoven veel waardering. "Ik heb de club leren kennen als ontzettend warm, zoals ik dat nog nooit ergens heb meegemaakt", aldus de voetballer.

"Dat zijn belangrijke aspecten voor iemand in mijn situatie en geeft me vertrouwen dat ik hier goed kan revalideren."

Dest was afgelopen seizoen een van de drijvende krachten achter het succesjaar van PSV, waarin de club de landstitel won en de achtste finales van de Champions League bereikte. Hij kwam tot 37 duels, scoorde 2 keer en gaf 7 assists.

De voetballer genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax, waar hij ook zijn profdebuut maakte. Dest vertrok daarna naar Barcelona en werd voor zijn komst bij PSV nog een jaar aan AC Milan verhuurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl