Lionel Scaloni

Bondscoaches Argentinië en Chili geschorst omdat spelers te laat op het veld verschenen

De bondscoaches van Argentinië en Chili zijn geschorst voor de laatste groepswedstrijden van de Copa América. Dat meldde de Zuid-Amerikaanse bond Conmebol. De bondscoaches worden bestraft omdat hun spelers te laat op het veld verschenen tijdens eerdere groepsduels.

Lionel Scaloni van Argentinië wordt verantwoordelijk gehouden voor het verlengen van de rust tijdens de gewonnen wedstrijden tegen Canada (2-0) en Chili (1-0). De spelers van titelverdediger Argentinië keerden beide keren na rust te laat terug uit de kleedkamer.

Jesse March, bondscoach van Canada, klaagde na zijn wedstrijd al over de volgens hem bewuste vertraging van de Argentijnen. Volgens March rekte Scaloni vijf minuten om met een beter plan aan de tweede helft te beginnen, terwijl de Canadezen op het veld moesten wachten. Argentinië won door twee doelpunten in de tweede helft.

Ricardo Gareca, bondscoach van Chili

In de wedstrijd tussen Argentinië en Chili treuzelden beide bondscoaches, oordeelt de Conmebol, de voetbalbond van Zuid-Amerika. Bij de Chileense ploeg van bondscoach Ricardo Gareca kwam één speler veel later terug op het veld.

Beide bondscoaches krijgen ook een boete van 15.000 dollar (14.000 euro).

Blessure Messi

Argentinië is met zes punten uit twee wedstrijden al zeker van een plaats in de kwartfinales. De ploeg van Lionel Messi speelt zaterdag de laatste groepswedstrijd tegen Peru. Messi slaat dat duel over door een lichte blessure. Chili, dat één punt heeft, treft Canada.

Messi kampt momenteel met een spierklacht aan zijn rechterbeen. Volgens assistent-bondscoach Walter Samuel wordt de blessure van Messi voor het vervolg van toernooi "dag voor dag" bekeken.

Of Messi er in de kwartfinales wel weer bij is, is nog niet zeker. "Maar gelukkig heeft onze ploeg laten zien er klaar voor te zijn, ook zonder Messi", stelt Samuel.

Brazilië vindt vorm terug

In hetzelfde toernooi heeft Brazilië goede zaken gedaan. Sterspeler Vinicius Júnior scoorde vannacht twee keer en hielp het land daarmee aan een 4-1 zege op Paraguay. Het was een welkome zege voor Brazilië, dat eerder in het toernooi met 0-0 gelijkspeelde tegen Costa Rica.

Vinicius toonde zich zeer dreigend en actief in de wedstrijd. Hij brak regelmatig door de verdediging heen en opende in de 35e minuut de score. In de blessuretijd van de eerste helft maakte hij ook de 3-0. In de tweede helft nam de ploeg wat gas terug.

Vinicius na de 3-0

Brazilië is met vier punten nog niet definitief geplaatst voor de knock-out-fase, maar is wel goed op weg. Costa Rica kan op papier nog tweede worden in de groep, al is die kans vrij klein. Brazilië staat namelijk drie punten voor, met een veel beter doelsaldo.

Colombia gaat aan de leiding in de groep en heeft zowel Paraguay als Costa Rica al verslagen. Op woensdag 3 juli spelen Colombia en Brazilië nog tegen elkaar.