Koen Bijen ziet zijn inzet gestopt
NOS Sport

Nederlandse hockeymannen verliezen shoot-outs, geen Pro League-titel

De Nederlandse hockeyers hebben in de Pro League gelijkgespeeld tegen Duitsland. In Amstelveen werd het in de reguliere speeltijd 1-1. In de shoot-outs was Duitsland te sterk en daarmee is ook de eindzege in de Pro League uit zicht.

Goals uit strafcorners

De ploeg van bondscoach Jeroen Delmée kwam in het tweede kwart op voorsprong via een aangeraakte strafcorner van specialist Jip Janssen.

Ook de gelijkmaker van de Duitsers kwam uit een strafcorner. Keeper Blaak keerde in eerste instantie, maar in de rebound tikte Wellen de bal alsnog over zijn hoofd.

Nederland ontsnapte meerdere keren aan een tegentreffer. Vlak voor tijd zag Prinz zijn schot op de zijplank belanden en enkele seconden voor het eindsignaal kregen de Duitsers nog een strafcorner. Die moest nog eens worden overgenomen na te vroeg uitlopen, maar ook de tweede poging ging er niet in.

Jip Janssen scoorde uit een strafscorner

Om Australië te achterhalen als koploper in de Pro League moest Nederland de shoot-outs winnen. Dat levert namelijk een bonuspunt op voor de ranglijst.

Shoot-outs

Dat lukte niet. De Geus scoorde, maar Brinkman (naast), Bijen (lat) en Telgenkamp (buiten de tijd) misten. Duitsland was wel trefzeker bij drie van de vier pogingen.

Afgelopen zondag verloren de hockeymannen ook al de shoot-outs van Duitsland na een gelijkspel (2-2).

Nederland speelt nog een wedstrijd in de Pro Leauge, komende zondag tegen België, maar het gat met Australië is inmiddels niet meer te overbruggen. De hockeyers richten zich daarna op de Olympische Spelen in Parijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl