Hockeyers in verhit Pro League-duel na rust langs olympisch kampioen België

De Nederlandse hockeyers maken door een overwinning op België nog steeds kans op de eindzege in de Pro League. In Utrecht won Nederland met 3-1 van de regerend olympisch kampioen.

Oranje staat tweede in de Pro League, op vier punten van koploper Australië, dat al wel twee duels meer speelde.

In de eerste helft lieten beide ploegen vrijwel niets zien. Na vier maanden clubhockey duurde het even voor de internationals elkaar als vanouds wisten te vinden. Nederland kreeg één kans (gemist door Duco Telgenkamp) en één strafcorner: Vincent Vanasch keerde de inzet van Jip Janssen.

De enige vloeiende aanval van België leidde vervolgens wel tot een treffer. De vaak tegen Oranje scorende Tom Boon tekende voor de 0-1.

Opstootje

Na rust sloeg de vlam even in de pan, toen Telgenkamp na een fluitsignaal nog uithaalde en de bal tegen een Belg schoot. Na wat duw- en trekwerk was er overleg binnen de arbitrage. Geel was op zijn plaats, maar de scheidsrechter deed het af met waarschuwingen.

Verderop in het derde kwart kwam Oranje langszij en zelfs op voorsprong. Pro League-topscorer (14) Janssen maakte uit een strafcorner gelijk en Tijmen Reyenga werkte al vallend de 2-1 binnen.

Joep de Mol viert zijn treffer (3-1)

In het slotkwart soleerde verdediger Joep de Mol vanaf eigen helft naar de 3-1.

Duitsland en weer België

Nederland speelt nog twee wedstrijden in de Pro League: donderdag tegen Duitsland en zondag opnieuw tegen België. Beiden duels worden in het Wagener Stadion in het Amsterdamse Bos gespeeld.