Screenshot van een video van na het ongeluk
NOS NieuwsAangepast

Zeven doden bij ongeluk met trein en bus in Slowakije

In het zuidwesten van Slowakije zijn zeven mensen om het leven gekomen en zeker vijf gewonden gevallen bij een botsing tussen een trein en een bus op een spoorwegovergang. De oorzaak van het ongeluk is niet bekend.

Het ongeluk gebeurde iets na 17.00 uur in de plaats Nove Zamky, zo'n 110 kilometer ten oosten van de hoofdstad Bratislava. Op beelden die op sociale media circuleren is te zien dat er brand is uitgebroken aan de voorkant van de trein. Passagiers zijn uitgestapt en lopen over het spoor, weg van de brand.

Volgens de spoorwegdienst van Slowakije is de bus zwaar beschadigd. De dodelijke slachtoffers zaten in de bus, melden lokale media. Ze zijn nog niet geïdentificeerd.

Vier gewonden zaten eveneens in de bus, onder hen ook de chauffeur. De vijfde gewonde is de machinist van de trein. Twee gewonden, onder wie de chauffeur, zouden er ernstig aan toe zijn, zij zijn met een helikopter het ziekenhuis. De overige drie gewonden zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De trein was onderweg van de Tsjechische hoofdstad Praag naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Aan boord waren zeker honderd passagiers. Zij worden per bus naar een dorp nabij de grens met Hongarije vervoerd. Er rijden voorlopig geen treinen tussen de twee hoofdsteden.

Medeleven betuigd

De Slowaakse minister Estok van Binnenlandse Zaken is onderweg naar de plek van het ongeluk, meldt de politie.

President Pellegrini heeft zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden van de overledenen. Dat deed hij vanuit Brussel waar hij een top van Europese leiders bijwoont. "Ik wens de gewonden een spoedig herstel en bedank de artsen en reddingsteams voor hun werk", zei Pellegrini. "Ik zou willen dat dergelijke catastrofes Slowakije in de toekomst bespaard blijven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl