Brandweerlieden bij de gebotste treinen
NOS NieuwsAangepast

Vier doden bij treinbotsing in Tsjechië, tientallen passagiers gewond

Bij een treinbotsing in Tsjechië zijn vier mensen om het leven gekomen. In de stad Pardubice, 100 kilometer ten oosten van hoofdstad Praag, botsten even voor middernacht een volle passagierstrein en een goederentrein frontaal op elkaar.

Volgens een woordvoerder van de hulpdiensten zijn er zeker 23 gewonden gevallen. Volgens minister Rakusan van Binnenlandse Zaken verkeert geen van de gewonden in levensgevaar. De machinisten van beide treinen hebben de botsing overleefd, meldt het lokale persbureau CTK.

Op foto's is te zien dat het voorste rijtuig van de passagierstrein, direct achter de locomotief, is ontspoord en zwaar beschadigd is geraakt. De nachttrein van de private vervoerder RegioJet was vanuit Praag op weg naar Slowakije.

De Tsjechische politie meldt dat er ruim 300 mensen aan boord waren van de passagierstrein.

De politie evacueerde de inzittenden van de trein:

Passagiers uit gecrashte trein in Tsjechië gehaald

Minister Rakusan van Binnenlandse Zaken haastte zich na het ongeluk naar Pardubice. "Ik wil mijn oprechte medeleven betuigen aan de nabestaanden", zei hij ter plaatse.

Hoe de treinen op elkaar hebben kunnen botsen, is nog onduidelijk. "We kunnen en zullen niet vooruitlopen op de oorzaak van het ongeluk", zei minister Kupka van Transport. De autoriteiten onderzoeken de toedracht.

De Tsjechische Spoorwegen hebben laten weten dat het spoor, de belangrijkste treinverbinding met het oosten van het land, voorlopig niet kan worden gebruikt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl