Gernot Trauner
NOS Voetbal

Geen speciale wedstrijd voor Trauner tegen Nederland, blessure houdt hem aan de kant

Hij had zich er nog zo op verheugd, maar Gernot Trauner moet de wedstrijd op het EK tussen Nederland en Oostenrijk laten schieten. De Oostenrijkse verdediger heeft nog altijd last van een bovenbeenblessure nadat hij uitviel in het gewonnen duel met Polen (3-1).

Trauner scoorde in die wedstrijd met een knappe kopbal, maar in de tweede helft moest de Feyenoord-verdediger zich laten wisselen vanwege een blessure.

Bekijk de goal hier:

Feyenoorder Trauner kopt Oostenrijk op voorsprong tegen Polen

Na afloop zei Trauner dat hij hoopte het duel met Nederland te kunnen halen, maar dat lukt nu niet. "Hij kan helaas niet spelen. Dat is heel jammer, want hij had de topvorm te pakken", vertelt trainer Ralf Rangnick.

Trauner stond het afgelopen seizoen ruim drie maanden aan de kant bij Feyenoord door een knie- en hamstringblessure. Hij klom met Oostenrijk op het EK naar de derde plaats van de poule, met één punt minder dan Frankrijk en het Nederlands elftal.

Zirkzee mogelijk ook afwezig

Het is ook nog de vraag of Joshua Zirkzee de wedstrijd van dinsdagavond haalt. De later aangesloten spits heeft maandag de training van het Nederlands elftal overgeslagen vanwege ziekte.

Het is nog niet duidelijk of hij met de selectie meereist naar Berlijn, waar dinsdagavond de aftrap om 18.00 uur is.

Stand in groep D na twee wedstrijden
Volg het EK voetbal 2024

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl