De brandweer bestrijdt het vuur bij de lithiumbatterijfabriek in Hwaseong
NOS NieuwsAangepast

Meer dan twintig doden bij brand in fabriek lithiumbatterijen Zuid-Korea

Bij een grote brand in een lithiumbatterijfabriek in Zuid-Korea zijn zeker 22 mensen omgekomen, meldt de lokale brandweer. De meesten zijn Chinese werknemers. Inmiddels is het vuur grotendeels uit.

De brand brak uit rond 10.30 uur lokale tijd in een fabriek in de stad Hwaseong, zo'n 45 kilometer ten zuiden van Seoul. Volgens de brandweer ontstond het vuur toen een aantal batterijen explodeerde in een opslag met zo'n 35.000 stuks. Op dat moment waren er ongeveer honderd werknemers in het pand aanwezig.

Buiten de fabriek waren de knallen van exploderende batterijen goed te horen:

Dodelijke brand bij fabriek voor lithiumbatterijen in Zuid-Korea

Wat de ontploffing heeft veroorzaakt, is nog onduidelijk. Het was volgens de brandweer aanvankelijk moeilijk om het vuur te bestrijden "vanwege de angst voor nieuwe explosies". Omdat lithium heftig reageert op water, moest de brandweer droog zand gebruiken.

De explosies leidden ook tot een snelle verspreiding van het vuur. Daardoor hadden de werknemers volgens de brandweer waarschijnlijk weinig tijd om weg te komen.

Lithium is een belangrijk metaal voor de productie van batterijen. De fabriek in Hwaseong, Aricell, maakt lithiumbatterijen voor sensoren en radiocommunicatieapparatuur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl