Door de brand raakten verschillende meubels beschadigd
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Woningbrand door oververhitte fietsaccu, zes gewonden

Bij een woningbrand in Oegstgeest zijn gisteravond zes mensen gewond geraakt. Twee kinderen en vier volwassenen hadden rook ingeademd. De brand bleek veroorzaakt door een fietsaccu.

De accu raakte waarschijnlijk oververhit tijdens het opladen en vloog rond 20.00 uur in brand, schrijft Omroep West.

De rook die daarbij vrijkwam, is volgens de brandweer irriterend en bijtend en kan veel schade aanrichten aan de longen.

De slachtoffers zijn met zuurstofmaskers behandeld in de ambulance. Volgens een aanwezige persfotograaf zijn ze daarna allemaal naar het ziekenhuis gebracht. Het is onbekend hoe het nu met hen gaat.

Zelf blussen

Een woordvoerder van de brandweer zegt tegen de omroep dat de bewoners ondanks het advies van de centralist hun huis niet wilden verlaten. Uit een tuinslang die naar binnen was gerold, zou kunnen worden opgemaakt dat ze zelf hebben geprobeerd om te blussen.

Vanwege de grote hoeveelheid rook konden ambulancemedewerkers het huis niet direct in. De brandweer kon de accu uiteindelijk blussen en in een teiltje naar buiten brengen.

"Accu's zijn heel moeilijk te blussen. Wanneer je dat toch gaat proberen, haal dan in ieder geval de stekker uit het stopcontact", adviseert de brandweer.

Advertentie via Ster.nl