NOS NieuwsAangepast

Podcast De Dag: het rolmodel Mbappé

De aanvoerder van het Franse elftal deed iets bijzonders tijdens een persconferentie op het EK. Hij riep de jonge Franse kiezers op om te gaan stemmen, omdat "extreme partijen aan de deur kloppen".

Volgende week gaat Frankrijk opnieuw naar de stembus. President Macron ontbond het parlement na de Europese verkiezingen, waarbij de radicaal-rechtse partij Rassemblement National meer dan dertig procent van de stemmen kreeg.

Mbappé wil meer zijn dan een voetballer. Hij is een rolmodel voor jongeren in de buitenwijken, waar hij zelf opgroeide. Hij spreekt zich uit. Maar niet over álles, vertelt Trouw-journalist Matthijs van Dam in de podcast.

Presentatie en montage: Mattijs van de Wiel

Redactie: Lieke Loman

Reageren? Mail: dedag@nos.nl

Deze aflevering van De Dag kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Volg het EK voetbal 2024

Deel artikel: