NOS Voetbal

Doelman Montenegro Sarkic op 26-jarige leeftijd overleden

De doelman van het nationale elftal van Montenegro, Matija Sarkic, is op 26-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn voetbalclub Millwall zaterdag bekendgemaakt.

De Belgische tv-zender Sporza en persbureau Reuters melden dat de doelman vanochtend vroeg onwel is geworden in zijn appartement. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis maar overleed daar.

Sarkic kwam op 5 juni nog uit voor Montenegro in het oefenduel met België dat met 2-0 verloren ging. Het was zijn negende interland. Na afloop werd hij verkozen tot man van de wedstrijd, omdat hij met goede reddingen voorkwam dat de Belgen verder uitliepen.

Verdrietige tijd

"Iedereen bij de club betuigt zijn liefde en condoleances aan Matija's familie en vrienden in deze enorm verdrietige tijd," aldus een bericht op de website van Millwall, dat uitkomt in de Championship, het tweede voetbalniveau van Engeland. Sarkic speelde 33 keer voor de Londense club. Hij kwam vorig seizoen over van Wolverhampton.

Matija Sarkic in actie tegen België

"De club wil op dit moment geen verder commentaar geven en vraagt dat de privacy van Matija's familie wordt gerespecteerd."

"Onze lieve Matija, we zullen jou en je opgewekte geest, je werkethiek en je geweldige keeperswerk missen", schrijft de voetbalbond van Montenegro in een verklaring. Sarkic wordt omschreven als een "altijd glimlachende gast".

Sarkic werd geboren als zoon van een Montenegrijnse diplomaat en groeide op in Engeland. Later verhuisde de familie naar België. Sarkic sloot met zijn tweelingbroer Oliver aan bij de jeugdopleiding van Anderlecht.

In 2015 stapte de doelman over naar Aston Villa in Birmingham. Sindsdien speelde hij voor clubs als Wigan Athletic, Wolves, Birmingham City en Stoke City.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl