Een wapenfabriek waar 155mm granaten worden gemaakt in de VS

Vanavond op tv: Tekort aan 155mm-granaten Oekraïne • Operatie tegen cybercriminelen • In de voetsporen van Willem Barentsz

Tekort aan 155mm-granaten Oekraïne

In Oekraïne is een groot tekort aan 155mm-granaten, maar Europese landen produceren er te weinig. Extra complicatie: veel grondstoffen die voor de granaten nodig zijn komen nu uit China. Dat maakt het Westen extra kwetsbaar. Experts zeggen dat Europese landen meer zelf moeten produceren.

Nederlandse politie betrokken bij grote operatie tegen cybercriminelen

De Nederlandse politie heeft geholpen bij het oprollen van een groep cybercriminelen die voor honderden miljoenen euro's schade heeft veroorzaakt. Daarover schrijft De Telegraaf. De bende infecteerde computers met kwaadaardige software. Stan Duijf, hoofd Operatiën van de eenheid Landelijke Opsporing en Interventies noemt het de grootste operatie op het gebied van cybercrime ooit. Hij schuift aan in de studio.

Grote operatie tegen cybercriminelen

Frank Westerman reist Willem Barentsz achterna

Voor zijn nieuwe boek reisde schrijver Frank Westerman ontdekkingsreiziger Willem Barentsz achterna, richting de Noordkaap en Spitsbergen. Tijdens de reis kwamen diverse (pool)dieren langs, zoals de paling en de rotgans.

Frank Westerman reist Willem Barentsz achterna

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl