Marc Brys
NOS Voetbal

Bondscoach Brys opzijgeschoven bij Kameroen na ruzie met voorzitter Eto'o

De ruzie tussen bondscoach Marc Brys van Kameroen en bondsvoorzitter Samuel Eto'o lijkt het eind te betekenen van de samenwerking. De eerste werkafspraak van de Belgische coach en Eto'o mondde dinsdag uit in een felle woordenwisseling, diezelfde avond wees de Kameroense bond al een nieuwe coach aan.

Na het conflict werd meteen een spoedvergadering belegd op het kantoor van de bond in Yaoundé. In het verslag van die vergadering valt onder meer te lezen dat "vanwege de respectloze uitlatingen van bondscoach Brys richting de bondsvoorzitter" er wijzigingen in de staf van de nationale ploeg zijn doorgevoerd.

Brys werd vorige maand door het Kameroense ministerie van Sport aangesteld als nieuwe bondscoach. Bij monde van voormalig topvoetballer Eto'o liet de bond al weten het niet eens te zijn met die aanstelling. De ontmoeting van dinsdag was juist bedoeld als poging om dichter bij elkaar te komen, maar dat liep anders.

Volgens de bond kon het geplande overleg met Brys niet doorgaan vanwege "onacceptabel gedrag" van de Belg.

Brys en zijn assistenten worden voor de aanstaande WK-kwalificatiewedstrijden vervangen door interim-bondscoach Martin Ndtoungou. Ndtoungou werkte eerder als jeugdcoach en trainer van het olympisch team bij de Kameroense bond.

De 62-jarige Brys, oud-trainer van FC Eindhoven (2008/09) en FC Den Bosch (2009/10), heeft nog niet gereageerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl