Een screenshot uit de video die online circuleert
NOS Nieuws

'Duitse jongeren ontslagen na racistische video', politie onderzoekt meer zaken

Twee Duitse jongeren uit de racistische video met 'nazislogans', zijn hun baan kwijt geraakt, meldt de commerciële nieuwszender NTV. De twee werden volgens de berichtgeving ontslagen omdat ze te zien zijn in een video waarin onder meer "alle buitenlanders eruit" en "Duitsland voor Duitsers" wordt geroepen. Dat gebeurde op het nummer L'Amour Toujours van dj Gigi D'Agostino.

De video werd gemaakt bij een nachtclub op het Duitse Waddeneiland Sylt, afgelopen pinksterweekend. Naast het roepen van racistische leuzen is ook te zien hoe iemand de Hitlergroet doet en twee vingers onder zijn neus houdt als symbool van een snor. De video lekte afgelopen donderdag uit, waarna de politie een onderzoek startte naar de personen in de video. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.

De video blijft de gemoederen in Duitsland in de tussentijd bezighouden. Er gaan ook namen van personen in de video en andere persoonlijke informatie (het zogeheten doxen) rond op het internet.

Inmiddels heeft ook de wereldberoemde Italiaanse dj Gigi D'Agostino zelf gereageerd op de uitingen in Duitsland. Hij benadrukt dat het nummer juist gaat over liefde: "een intens gevoel dat mensen verbindt", aldus de dj volgens de nieuwszender NTV.

De eigenaar van de nachtclub in Sylt distantieerde zich eerder deze week al via Instagram van de racistische leuzen en uitingen. Hij zei het helemaal niet doorgehad te hebben dat de leuzen werden geroepen, omdat er op het moment van het feest bij de nachtclub zo'n 500 mensen aanwezig waren.

'Foute muziek'

Dankzij deze "Ausländer raus"-video komen er meldingen uit heel het land van soortgelijke incidenten die ook recent of al veel eerder plaatsvonden. De melodie van het nummer L'Amour Toujours zou namelijk vaker opduiken in combinatie met racistische leuzen.

Zo zijn er volgens Duitse media meldingen gekomen vanuit Löningen in het noordwesten van het land en ook in het zuiden in Beieren zouden de leuzen uit volle borst mee worden gezongen. Gisteren nog werd er in Rijnland-Palts in het westen van Duitsland een feest beëindigd vanwege "foute muziek", meldt nieuwsblad Der Spiegel.

Volgens Duitse media worden alle incidenten nog onderzocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl