NOS Sport

De Jong acht 3x3-ploeg kansrijk in Parijs: 'Horen zeker bij de top drie'

De Jong over 3x3-ploeg in Parijs: 'We gaan voor een medaille, niks minder'

Basketballer Worthy de Jong zag dat "alle puzzelstukjes op de goede plek vielen" voor het 3x3-basketbalteam tijdens het olympisch kwalificatietoernooi van afgelopen weekend in Japan. "Het waren twee zware weken. Lang, en veel last van jetlag. Maar het resultaat doet dat vergeten."

De Jong plaatste zich samen met Jan Driessen, Dimeo van der Horst en Arvin Slagter voor de Olympische Spelen in Parijs. In de finale van het olympisch kwalificatietoernooi werd Litouwen met 19-15 verslagen.

Kansrijk in Parijs

De Jong is positief over de kansen van Oranje in Parijs. "In de sport 3x3 is alles mogelijk. Het zit zo dicht op elkaar. Ik zou zeggen dat wij zeker top drie zijn van de ploegen die daarnaartoe gaan. Ik heb er alle vertrouwen in."

"Het is nog eventjes en er zijn zeker dingen waar we nog aan moeten werken, maar ik denk dat we wel kanshebbers zijn. Wat we nu bereikten, was een teamprestatie. We hebben een verschrikkelijk goede staf en goede coaching. We hebben veel opgeofferd."

Nederlandse 3x3-basketballers grijpen ticket voor Spelen in Parijs

De Jong was jarenlang sterspeler bij ZZ Leiden in het 'gewone' basketbal en stapte twee jaar geleden over op de 3x3-variant. Hij denkt dat het team, met zijn aanvallende en creatieve kwaliteiten, nu goed in balans is.

"Ik heb de keuze om over te stappen ook gemaakt omdat ik het plezier in de sport niet meer kon vinden. Dat heb ik nu voor een groot gedeelte terug", aldus De Jong, die vorig jaar privé een zwaar jaar kende. "Er is veel aan de hand geweest, maar ik heb altijd mensen om me heen gehad die me daarin hebben gesteund."

Door de plaatsing voor Parijs valt alles nu sportief op zijn plek voor de 36-jarige speler. "Wat we nu hebben bereikt, was een teamprestatie. We hebben een verschrikkelijk goede staf en goede coaching. We hebben veel opgeofferd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl