Vreugde bij Chelsea
NOS Voetbal

Voetbalsters Chelsea dankzij monsterscore terug in titelrace met City

Wat een afscheidscadeau zou het voor Chelsea-coach Emma Hayes zijn. De landstitel leek uit zicht, maar dankzij een monsterzege van 8-0 op Bristol City heeft haar team het kampioenschap ineens weer in eigen hand. Hayes, die alom gezien wordt als een van de beste coaches in het vrouwenvoetbal, wordt na dit seizoen bondscoach van de Verenigde Staten.

De titel leek uit zicht voor Chelsea, maar koploper Manchester City verloor vandaag met 1-2 van Arsenal. Chelsea staat nu nog maar drie punten achter op City en kan de concurrent passeren omdat het een wedstrijd meer te gaan heeft. Bovendien staat Chelsea dankzij die acht treffers een goal in doelsaldo voor.

Chelsea speelt nog tegen Tottenham Hotspur (zesde plek) en Manchester United (vijfde plek). Manchester City, de club van Oranje-international Kerstin Kasparij, speelt alleen nog tegen Aston Villa (zevende plek).

En weer door!

Chelsea leek het maken van veel doelpunten tegen Bristol City, dat onderaan staat, vooraf ingecalculeerd te hebben. Nadat Guro Reiten al in de zesde minuut een strafschop had verzilverd, pakte ze de bal uit het net om de wedstrijd zo snel mogelijk te kunnen vervolgen.

Uiteindelijk tekende de 29-jarige Noorse voor vier goals; de overige vier werden gemaakt door Sjoeke Nusken, Niamh Charles en Agnes Beever-Jones (twee goals).

Emma Hayes geldt als een pionier en icoon in het Britse vrouwenvoetbal

Na afloop keek Hayes met een grote glimlach naar haar team.

Hayes is als trainer van Chelsea een van de grote aanjagers van het gehele Engelse vrouwenvoetbal. Met Chelsea won ze alles wat er te winnen viel, behalve de Champions League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl