NOS Wielrennen

BMX'er Kimmann boekt veertiende WB-zege, tweede plek voor Veenstra

BMX'er Niek Kimmann heeft in Tulsa de veertiende wereldbekerzege uit zijn loopbaan geboekt. Bij de vrouwen was er een zilveren medaille voor Manon Veenstra.

Kimmann, de olympisch kampioen van Tokio, verwees op de baan in Oklahoma de Australiër Izaac Kennedy naar het zilver.

"Dit voelt echt goed. Ik had sinds de Spelen alleen in 2022 nog een wereldbekerzege geboekt. En dat ook nog op een baan die me eigenlijk niet echt ligt", lachte de 27-jarige Kimmann na afloop.

Kimmann blij met zege na lange droogte: 'Tweeënhalf jaar niet zo goed gefietst'

Kimmann was prima weg, ging als eerste de eerste bocht in en stond de leiding daarna niet meer af.

Eerder op de dag waren Jaymio Brink en Mitchel Schotman in de achtste finales blijven steken. Jay Schippers en Dave van den Burg strandden een ronde later.

Veenstra moet Sakakikara voor zich dulden

Bij de vrouwen ging Manon Veenstra met het zilver aan de haal. Ze moest in de eindstrijd alleen de dit seizoen superieure Saya Sakakibara voor zich dulden.

Voor Veenstra was het de derde medaille van dit wereldbekerseizoen. Zowel in Rotorua als in Brisbane won ze al eens brons.

De Australische Sakakibara, in de eerste vier wedstrijden goed voor twee keer goud en twee keer zilver, leidde van start tot finish en boekte de negende wereldbekerzege uit haar carrière.

Laura Smulders, Merel Smulders en Judy Baauw haalden nog wel de halve finales, maar daarin viel voor alle drie het doek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl