NOS Wielrennen

Smulders pakt zilver bij eerste wereldbeker BMX, Kimmann in kwartfinales klaar

BMX'ster Laura Smulders heeft een zilveren medaille gepakt bij de eerste wereldbeker van het nieuwe seizoen. In het Nieuw-Zeelandse Rotorua werd ze in de finale op de streep geklopt door de Australische Saya Sakakibara.

Smulders moest vroeg in de race al in de achtervolging, maar ze rukte snel op naar de tweede plek, achter Sakakibara. Gedurende de race kwam ze steeds dichterbij, maar op de finishlijn drukte de Australische haar fiets net wat eerder over de streep.

BMX'ster Laura Smulders rijdt naar podium bij eerste wereldbeker

Vier Nederlandse vrouwen hadden zich geplaatst voor de finale. Ook Merel Smulders, Manon Veenstra en Judy Baauw stonden aan de start. Zij werden vijfde, zesde en achtste.

De mannen waren minder succesvol in Nieuw-Zeeland. Olympisch kampioen Niek Kimmann werd in de kwartfinale al uitgeschakeld, net als Dave van der Burg, Jaymio Brink en Ynze Oegema.

Punten halen voor de Spelen

Zondag staat er weer een race op het programma in Rotorua. In totaal zijn er dit seizoen drie wereldbekers BMX, waarin telkens twee wedstrijden worden verreden.

De mannen en vrouwen moeten daarin punten halen voor de olympische ranking. Volgens die ranking heeft Nederland nu maar recht op één olympisch ticket bij de mannen en drie bij de vrouwen.

In mei is er ook nog een WK BMX in de Verenigde Staten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl