El Azzouzi maakte een prachtige goal
NOS Voetbal

Bologna zet tegen Roma reuzenstap richting Champions League door wondergoal El Azzouzi

Bologna heeft in Rome een grote stap gezet op weg naar deelname aan de Champions League. De subtopper tegen AS Roma in de Serie A werd met 3-1 gewonnen. Oussama El Azzouzi en Joshua Zirkzee tekenden allebei voor een assist én een doelpunt.

Door deze zege heeft Bologna plaatsing voor de Champions League bijna in de tas. De eerste vijf ploegen mogen meedoen aan de grootste Europese competitie. Bologna staat na deze zege vierde met acht punten voorsprong op nummer zes Atalanta.

Behalve El Azzouzi en Zirkzee stond ook Sam Beukema in de basis bij Bologna. Rick Karsdorp was invaller bij Roma.

Bologna kwam na 14 minuten op schitterende wijze op voorsprong. De in Veenendaal geboren Oussama El Azzouzi maakte met een soort halve omhaal op zeer fraaie wijze de openingstreffer. De oud-middenvelder van FC Emmen stond voor het eerst sinds half februari weer in de basis.

Zirkzee met 0-2

Twee minuten later had Leandro Paredes de kans om gelijk te maken voor Roma, maar de middenvelder schoot na een fraaie actie voorlangs. Kort voor rust was Alexis Saelemaekers nog dicht bij de 0-2: zijn vrije trap spatte op de lat uiteen.

Niet veel later was de marge alsnog twee. Joshua Zirkzee stond aan het eind van een fraaie aanval en rondde via keeper Mile Svilar af: 0-2. De assist kwam op naam van El Azzouzi.

Zirkzee tekent voor de 0-2

Roma ging fanatiek op zoek naar de aansluitingstreffer. Op een harde knal van Stephan el Shaarawy kon Stefan Posch nog redding brengen met zijn hoofd, maar tien minuten na rust was een kopbal van Sardar Azmoun doelman Lukasz Skorupski in twee instanties te machtig: 1-2.

Na die tegentreffer pikte Bologna de draad weer op. Bologna werd steeds dreigender en dat leverde na 65 minuten een doelpunt op. Joshua Zirkzee gaf een steekpass op Alexis Saelemaekers en de Belg lobde de bal schitterend over doelman Svilar.

In het vervolg werd er niet meer gescoord en dus mag de ploeg van Thiago Motta voorzichtig uitkijken naar de Champions League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl