Marten de Roon bedankt het publiek na de wedstrijd

Atalanta klopt na Liverpool ook Monza en staat steviger op Europese plek

Atalanta Bergamo heeft in de Italiaanse Serie A op bezoek bij Monza met 1-2 gewonnen. Bij Atalanta, dat deze week Liverpool uitschakelde in de Europa League, was Mitchel Bakker de enige Nederlander met een basisplaats. Hans Hateboer, Teun Koopmeiners en Marten de Roon zaten op de bank.

Door de overwinning staat Atalanta zesde, dat is een positie die aan het einde van het seizoen recht geeft op Europa League-deelname.

Atalanta kwam op slag van rust op voorsprong door Charles De Ketelaere. De Belg kopte een hoekschop van Ademola Lookman snoeihard binnen. Op dat moment was Hateboer al ingevallen om de geblesseerde Emil Holm te vervangen.

In de tweede helft mochten ook Koopmeiners en De Roon nog invallen. Kort na de invalbeurt van De Roon, zo'n twintig minuten voor tijd, maakt El Bilal Touré de tweede treffer voor Atalanta. Hij rondde een een-tweetje met Lookman goed af en bekroonde zo zijn eerste basisplaats met een treffer.

Daniel Maldini deed kort voor tijd nog iets terug namens Monza.