Fernando Alonso
NOS Sport

Formule 1-coureur Alonso verlengt contract bij Aston Martin

Formule 1-coureur Fernando Alonso rijdt ook de komende seizoenen voor Aston Martin. De 42-jarige Spanjaard heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem in ieder geval tot en met 2026 aan de Britse renstal verbindt.

"Fernando is vastberaden succesvol te zijn, rijdt beter dan ooit, is fitter dan ooit en is volledig toegewijd om van Aston Martin een competitief team te maken", aldus teambaas Mike Krack.

Behoorlijk offer

"De F1-kalender wordt steeds langer en ik word er niet jonger op", aldus Alonso. "De sport vreet energie en domineert je leven 24 uur per dag en zeven dagen per week, dus daar moet je goed over nadenken. Het is een behoorlijk offer, maar ik ben topfit en voel dat ik door kan."

Met de contractverlenging van Alonso komt er een einde aan de speculaties over zijn toekomst in de koningsklasse van de autosport. De tweevoudig wereldkampioen werd onder meer in verband gebracht met een overstap naar Mercedes, waar Lewis Hamilton aan het eind van dit seizoen vertrekt.

Aston Martin stapt in 2026 over naar de motor van Honda, de leverancier die nu nog verantwoordelijk is voor de motor waarmee Max Verstappen met Red Bull Racing al jaren succesvol rondrijdt.

Alonso benadrukt dat dit een "sleutelfactor" is geweest in zijn besluit om te blijven. "De wereldkampioen rijdt rond met een Honda-motor, dat geeft vertrouwen dat het wel goed zal zitten."

Aflopende contracten

De overstap van Hamilton naar Ferrari zal overigens niet het enige transfernieuws zijn dit seizoen. Liefst twee derde van de huidige coureurs heeft een aflopend contract. Een uitgebreide stoelendans lijkt op komst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl