Max Svensson

Strijd om promotie spannender: Willem II verspeelt punten tegen hekkensluiter

Willem II heeft punten verspeeld in de titelrace. Tegen Jong Utrecht werd het na een boeiende slotfase 1-1. Door deze puntendeling blijven de Tilburgers binnen bereik van Roda JC en FC Groningen.

De nummers twee en drie staan met nog vijf wedstrijden te gaan op drie en zes punten van de koploper. De eerste twee van de ranglijst promoveren rechtstreeks.

Willem II kreeg de grootste kansen in de beginfase. Raffael Behounek raakte de lat en was later ook gevaarlijk met een kopbal.

Toch mocht de ploeg van Peter Maes niet klagen dat Jong FC Utrecht in de eerste helft niet op voorsprong kwam. De hekkensluiter kreeg kort voor rust een goede kans via Adrian Blake, maar zijn schot kon geblokt worden. Het was de tweede mogelijkheid voor de jonge Engelsman.

Spannende slotfase

In de tweede helft probeerde Willem II wel druk te zetten, maar het lukte de Tilburgers lange tijd nauwelijks om grote kansen te creëren. Jong Utrecht profiteerde daar optimaal van. Vijf minuten voor tijd schoot Anthony Descotte van afstand in de bovenhoek: 1-0.

Kort daarop was Willem II alweer dicht bij de gelijkmaker, maar de poging van Jesse Bosch belandde op de paal. In de slotminuut werd het alsnog 1-1. Jeredy Hilterman kopte een voorzet van Erik Schouten binnen en zorgde weer voor de hoop op drie punten.

Bijna bezorgde Wessel Kooy Jong Utrecht in de slotfase nog de zege, maar dat werd voorkomen door doelman Joshua Smits die de bal uit de kruising ranselde.

FC Emmen bewees zichzelf een slechte dienst door te verliezen bij Jong AZ. De play-offs om promotie zijn daardoor weer wat verder weg, Emmen staat nu twaalfde.

Jong AZ kwam op voorsprong tegen Emmen door Ro-Zangelo Daal, maar nog voor rust wist de ploeg van Fred Grim dat om te buigen. Dankzij treffers van Patrick Brouwer en Maikel Kieftenbeld stond het in Wormerveer halverwege 1-2.

Carlos Forbs tegen Den Bosch

Na een krap uur maakten de beloften van AZ weer gelijk, Dave Kwakman was de doelpuntenmaker. Ernest Poku maakte het nog vervelender voor de club uit Drenthe door de 3-2 te maken.

Jong Ajax verliest

Jong Ajax, met miljoenenaankoop Carlos Forbs in de basis, verloor in eigen huis van FC Den Bosch. De Poolse spits Kacper Kostorz maakte op De Toekomst zijn dertiende en veertiende treffer van het seizoen: 0-2.