Roda JC profiteert met zege op VVV van puntenverlies Groningen

Roda JC heeft in de eerste divisie weer een gaatje geslagen met FC Groningen, dat na zes competitiezeges op rij weer eens punten morste. De Groningers kwamen in eigen stadion niet verder dan 1-1 tegen NAC Breda.

Roda profiteerde later op de middag optimaal. In Kerkrade won Roda met 2-1 van VVV-Venlo, waardoor de Limburgers twee punten uitlopen in de strijd om directe promotie naar de eredivisie.

De 1-0 van Roda JC kwam uit het niets, en met ongelukkige hulp van VVV. De bezoekers kregen de bal maar niet weg voor het eigen doel, waarna Joey Müller via een VVV-been raak schoot.

Halverwege de tweede helft was Boyd Reith de gelukkige maker van de 2-0. Na een actie en voorzet van Lennerd Daneels veranderde Arjen van der Heide de koers van de bal, die voor de voeten van Reith belandde. Ook hij wist raad met het buitenkansje.

De aansluitingstreffer van VVV'er Martijn Berden in blessuretijd kwam te laat.

Opsteker NAC

Voor NAC was het gelijkspel in de Euroborg een opsteker, want de laatste twee competitieduels gingen verloren. NAC staat zevende, een plek die recht geeft op deelname aan de play-offs. De Brabanders kwamen kort na rust op voorsprong.

De Tsjech Dominik Janosek zag zijn strafschop nog gekeerd worden door Groningen-keeper Hidde Jurjus. Maar Groningen kreeg de bal niet uit het strafschopgebied en even later scoorde de Spanjaard Manel Royo wel: 0-1.

Het duurde ruim een kwartier voordat de Groningse gelijkmaker viel. De Noor Johan Hove schoot vanuit een lastige hoek hard binnen (1-1).