FC Groningen viert een treffer in het duel met ADO Den Haag.
NOS Voetbal

FC Groningen neemt afstand van concurrent ADO, MVV luidt noodklok en wint

FC Groningen heeft zijn uitstekende vorm vastgehouden. Het won met 2-0 bij directe concurrent ADO Den Haag. Door de zege zijn de Groningers nog volop in de strijd om promotie, terwijl ADO de top twee langzaam uit het zicht ziet verdwijnen.

Na een moeizame start verloor Groningen maar één van zijn laatste 19 competitieduels en staat na vanavond maar een punt achter nummer twee Roda JC. Die tweede plaats is na 38 duels goed voor directe promotie naar de eredivisie.

Ook in Den Haag was Groningen uitstekend op dreef. Luciano Valente, Thom van Bergen en Romano Postema combineerden naar hartenlust voor de 1-0 en ook de tweede goal kwam voort uit een fraaie aanval.

Koploper Willem II kan de eredivisie al bijna ruiken. Na de zege op Helmond Sport (2-0) staan de Tilburgers nu acht punten los op nummer twee Roda JC. Wel heeft Willem II een wedstrijd meer gespeeld.

Weer een kaart voor Balk

Exact een jaar nadat hij succesvol geopereerd werd aan een cyste in zijn hersenen, mocht Cambuur-coach Henk de Jong opnieuw juichen. Hij zag zijn ploeg met 2-0 winnen bij FC Eindhoven.

Remco Balk ontving zijn twaalfde gele kaart van de competitie, zij het voor een bijzonder licht vergrijp. Hij reageerde iets te fel na een fluitsignaal, werd meteen op de bon geslingerd en zal volgende week weer geschorst moeten toekijken.

Remco Balk kreeg tegen Eindhoven zijn twaalfde gele kaart deze eerste divisie.

En dat terwijl het met de vorm van de aanvaller wel snor zit. Balk, vorige week al matchwinner tegen Telstar, maakte tegen Eindhoven acrobatisch de 0-2.

Noodlijdend MVV luidt noodklok, maar wint wel

Het Maastrichtse MVV verkeert financieel in zwaar weer. Algemeen directeur Laura van Leeuwen luidde voor het duel in Breda met NAC de noodklok.

De club kampt met een fikse schuld, verwacht dit seizoen ook met een tekort te zullen afsluiten. De club zag deze week bovendien een Amerikaanse overnamekandidaat afhaken. "Maastrichtse mensen komen meestal in actie als het vijf over twaalf is", vertelde Van Leeuwen vooraf bij ESPN. "En dat is het."

Invaller Tunuhan Tasci is de gevierde man bij MVV Maastricht tegen NAC Breda.

Tunahan Tasci had de boodschap in ieder geval begrepen. Dankzij twee treffers van de na rust ingevallen Turk won MVV met 2-1.

Bekertjes en bouwvakkersdécolleté

Ook gebeurde er weer van alles op de tribunes, al was dat lang niet altijd het bekijken waard. In Den Haag werd na de eerste Groningse treffer een bekertje op het veld gegooid.

Uitslagen Keuken Kampioen Divisie

NAC Breda - MVV Maastricht 1-2
FC Emmen - Jong Ajax 4-2
Fc Den Bosch - FC Dordrecht 0-3
VVV-Venlo - Top Oss 2-0
FC Eindhoven - SC Cambuur 0-3
Helmond Sport - Willem II 0-2
ADO Den Haag - FC Groningen 0-2
De Graafschap - Jong AZ 2-1
Telstar - Jong FC Utrecht 5-1

In Den Bosch lag de wedstrijd - bijna traditiegetrouw - om dezelfde reden langere tijd stil. En bij VVV-Venlo-TOP Oss sprong een enthousiaste fan na de late 2-0 op het veld, maar bedacht zich snel en probeerde weer op de tribune te klimmen.

Een waakzame steward hield hem echter vast aan zijn riem, waardoor de man met bouwvakkerdecolleté op de rand van het vak bleef spartelen. De man zal deze Venlose overwinning vermoedelijk niet snel vergeten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl