Confrontatie Dybala en Guendouzi

Roma wint beladen Romeinse derby van Lazio, confrontatie tussen fans

AS Roma heeft de Derby della Capitale tegen Lazio gewonnen met minimaal verschil: 1-0. Lazio speelde bij vlagen beter, maar slaagde er nauwelijks in om noemenswaardige kansen voor het doel te creëren. De ploeg van Daniele De Rossi was daarentegen wel effectief voor het doel.

Uren voor de wedstrijd liepen de gemoederen hoog op en waren er gevechten tussen de supporters van beide Romeinse ploegen in de binnenstad. Volgens Italiaanse media was er een confrontatie van rond de 200 Lazio-fans met een groep van ongeveer 100 Roma-fans nabij het Stadio Olimpico.

De politie greep in en gebruikte traangas om de groepen te scheiden. Een 41-jarige man, naar verluidt een Roma-fan, werd gearresteerd.

Stand Serie A

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam vlak voor de rust voort uit een hoekschop van Paulo Dybala, die precies op het hoofd van Gianluca Mancini belandde. De Italiaan kopte de bal netjes in het doel.

Lazio leek nog terug te komen in de wedstrijd na een doelpunt van Daichi Kamada. Hij bleek echter buitenspel te staan.

Roma is met de overwinning een stap dichter bij Europees voetbal volgend seizoen.

Milan sterk

AC Milan boekte eerder vandaag een overtuigende zege op Lecce. Met Tijjani Reijnders in de basis won de nummer twee met 3-0 van de nummer dertien.

Milan-spits Giroud viert zijn treffer met het publiek

Na een speldenprikje van Lecce nam de thuisploeg al snel het heft in handen en met een fraai gekruld schot opende Christian Pulisic de score. AC Milan miste daarna enkele kansen, maar Olivier Giroud kopte alsnog de 2-0 binnen.

Lecce bood bij vlagen goed tegenstand, al zat het de ploeg niet mee. Na een makkelijk gegeven rode kaart moesten de bezoekers vlak voor rust verder met tien man. Na rust ontsnapte Milan aan een strafschop tegen, waarna Rafael Leão uit de tegenaanval de 3-0 maakte.