Florian Wirtz (r) viert de enige treffer in de wedstrijd

Leverkusen op rand van landstitel na volgende misstap Bayern

De fans van Bayer Leverkusen mogen zich langzaam op gaan maken voor een groot volksfeest.

Dankzij een 1-0 zege bij 1.FC Union Berlin en een 3-2 nederlaag van concurrent Bayern München bij 1.FC Heidenheim, heeft Leverkusen volgende week zondag aan een thuiszege op Werder Bremen genoeg om de eerste landstitel in de clubhistorie te veroveren.

De voorsprong van Leverkusen bedraagt op dit moment zestien punten, met nog zes duels te gaan.

Stand Bundesliga

Het venijn van de eerste helft bij Union-Leverkusen zat hem in de staart. Robin Gosens kreeg zijn tweede gele kaart en uit de vrije trap die volgde werd een inzet van Piero Hincapie door verdediger Christopher Trimmel met de arm tegen de paal getikt.

Er volgde geen tweede rode kaart, maar wel een strafschop die Florian Wirtz benutte.

Door niet te verliezen evenaarde Leverkusen, waar Jeremie Frimpong vlak voor tijd in mocht vallen, het record van Bayern München door vanaf de start van de competitie 28 duels ongeslagen te blijven. De club verloor ook nog niet in Europees verband en in de beker.

Pijnlijke nederlaag Bayern

Bayern München, de kampioen van de laatste elf seizoenen, ging pijnlijk onderuit. Bij Heidenheim, dat vorig jaar promoveerde naar de Bundesliga, gaf Bayern een comfortabele voorsprong weg.

De spelers van Bayern balen flink na de nederlaag tegen Heidenheim

Aanvankelijk hield Heidenheim relatief eenvoudig stand, maar bij rust was het toch 0-2. Harry Kane benutte zijn eerste kans (zijn 32ste competitiedoelpunt van het seizoen) en Serge Gnabry kopte simpel binnen.

Na rust was het door twee goals binnen 85 seconden ineens 2-2. De thuisclub had alle geloof in een stunt en deed niet langer onder voor Bayern. Dankzij een tweede treffer van Tim Kleindienst boekte Heidenheim een van de mooiste zeges uit zijn 178-jarige bestaan.

Later op de avond nestelde VfB Stutgartt zich naast Bayern door Borussia Dortmund met 1-0 te verslaan. Serhou Guirassy maakte in de 63ste minuut de enige treffer in Dortmund.

Ian Maatsen stond in de basis bij de thuisploeg en werd tien minuten voor tijd gewisseld. Donyell Malen was afwezig door een blessure.

Stuttgart heeft net als Bayern 60 punten, maar de ploeg uit München heeft nog wel een beter doelsaldo. Dortmund staat met 53 punten op de vijfde plaats.