NOS Voetbal

Spitse reageert fel op kritiek op vleugellam Oranje: 'Dat is wat jullie zeggen'

Spitse reageert fel op kritiek op Oranje: 'Dat maken jullie ervan'

Matig. Heel matig was het spel dat de voetbalsters van Oranje op de mat legden in het Zuid-Italiaanse Cosenza. Met een gehavend elftal leed Nederland de derde kansloze nederlaag in korte tijd.

In tegenstelling tot Frankrijk en Duitsland in de finaleronde van de Nations League wordt Italië (nog) niet gerekend tot de wereldtop. En daar dacht Nederland sinds de aanstelling van bondscoach Andries Jonker juist weer tegenaan te schurken.

Daar leek het tegen Italië niet op. Aanvoerster Sherida Spitse zag het niet zo somber in. Op de vraag of er 'iets groters' aan de hand is bij Oranje, reageerde ze opvallend fel: "Dat is wat jullie meteen zeggen. Maar ik vind van niet. We zijn met zijn allen goed bezig. Het resultaat niet, dat weten we allemaal. Wij maken twee fouten, waardoor zij scoren. En wij hebben veel balbezit, maar creëren te weinig. Dat is zonde."

Steunpilaren

Zonder steunpilaren als Vivianne Miedema, Jill Roord, Lieke Martens en Jackie Groenen wordt het meteen een stuk lastiger. Daar wilde Spitse zich niet achter verschuilen.

Sherida Spitse verlaat balend het veld in Cosenza.

"Natuurlijk zijn er een paar nieuwelingen, maar op de training lukt het prima. We moeten nu niet het negatieve ervan inzien, vind ik. Maar ik weet dat het zo werkt en dat de kritiek komt. Maar we hebben alles gegeven en moeten door naar dinsdag. Want die moeten we wél winnen."

Grant blij met basisdebuut

Ook dinsdag tegen Noorwegen in Breda zullen de grote vier ontbreken. En dus is de kans groot dat Ajax-aanvalster Chasity Grant ook dan speelminuten zal krijgen.

Tegen Italië maakte ze haar debuut in de basis van Oranje, als opkomende back. "Het is supermooi om in de basis te beginnen, maar zonde dat we met 2-0 verliezen. We begonnen niet scherp, maar waren daarna wel de betere ploeg. We hadden een goaltje moeten maken."

Grant had zich ander basisdebuut voorgesteld: 'Hier moeten we van leren'

Grant speelde in een verdedigende rol als een veredelde back. "Dat vond ik niet moeilijk, want ook bij Ajax in de Champions League ben ik vaak daar uitgekomen. Het niveau is superhoog. Ik denk dat we heel veel kunnen leren van deze wedstrijden."

Bekijk hieronder de samenvattingen van Italië - Nederland en de andere wedstrijd in de poule:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl