Merijn Zeeman
NOS Wielrennen

AZ haalt Zeeman van Visma-wielerploeg binnen als algemeen directeur

Merijn Zeeman stopt na dit seizoen als sportief directeur bij wielerploeg Visma-Lease a Bike. Hij gaat vanaf 1 december aan de slag als algemeen directeur van AZ. Zeeman wordt in Alkmaar de opvolger van Robert Eenhoorn.

"Bij AZ ligt een sterk fundament. Jarenlang is zowel de sportieve als financiële en organisatorische basis zorgvuldig opgebouwd. Vanuit die sterke positie ga ik proberen mijn bijdrage te leveren om AZ de volgende stappen te helpen zetten", aldus Zeeman in een persverklaring.

Zeeman werkt sinds 2012 bij de ploeg die nu Visma-Lease a Bike heet. Hij trad net nadat de Rabobank de sponsoring had stopgezet in dienst en stond aan de basis van het team dat opnieuw begon onder de naam Blanco.

Na mindere beginjaren en meerdere wisselingen van hoofdsponsoren, groeide de ploeg onder zijn leiding uit tot een van de beste teams van het wielerpeloton.

De Nederlandse ploeg won afgelopen seizoen alle grote rondes, iets wat geen wielerploeg eerder had bewerkstelligd. Primož Roglič won de Ronde van Italië, Jonas Vingegaard de Ronde van Frankrijk en Sepp Kuss de Ronde van Spanje.

Eenhoorn blijft iets langer

Zeeman liet al eerder doorschemeren voor zichzelf wel een rol in het voetbal te zien. "Na geweldige jaren bij Team Visma-Lease a Bike, verheug ik me om samen met de organisatie van AZ ook in de voetbalwereld volgende stappen te zetten", zegt hij.

"AZ staat bekend om de specifieke manier van werken, zowel op als buiten het veld. Deze cultuur, visie en werkwijze past mij goed."

Onlangs werd bekend dat algemeen directeur Eenhoorn na tien jaar de deur achter zich dicht zal trekken bij AZ. Hij zou nog tot juli in dienst blijven, maar heeft die periode nu verlengd tot december.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl