Real Madrid viert de treffer van Rodrygo

Real Madrid blijft op titelkoers dankzij soepele zege op Athletic Club

Real Madrid heeft in de Spaanse competitie in eigen huis een 2-0 zege geboekt op Athletic Club. De Madrilenen blijven daardoor hard op weg naar hun 36ste landstitel.

De bezoekers leken al met hun hoofd bij de bekerfinale van zaterdag tegen Mallorca en legden de thuisploeg geen strobreed in de weg.

Real speelde niet eens een hoog tempo, maar hield het veld breed en kon naar hartenlust door het midden aanvallen. Het afwerken ging niet helemaal volgens plan. Zo raakte Brahim Diaz de paal en kopte Aurelien Tchouameni net naast.

Stand La Liga

Rodrygo had er wat minder moeite mee. In de achtste minuut maakte hij de 1-0 met een fraai schot en na rust tikte hij op aangeven van Jude Bellingham de 2-0 binnen.

Invaller Stuani helpt Girona in blessuretijd aan zege

Eerder op de dag hielp oude rot Cristhian Stuani Girona aan een benauwde 3-2 zege op Real Betis. De 37-jarige routinier was als invaller binnen de lijnen gekomen en hielp de club van Daley Blind, die de hele wedstrijd speelde, in blessuretijd aan drie belangrijke punten.

Dolle vreugde bij Girona na het winnende doelpunt van Cristhian Stuani

De Oekraïense spits Artem Dovbyk zette Girona tot twee keer toe op voorsprong, maar de Braziliaan Willian José maakte beide keren gelijk. Daarna was het de beurt aan Stuani om te schitteren. De Uruguayaan passeerde, na een indraaiende voorzet vanaf links, keeper Rui Silva in twee instanties voor de 3-2.

Girona blijft met 65 punten op de derde plaats staan, twee punten achter nummer twee FC Barcelona en tien achter Real Madrid.