Pelova (links) met Blackstenius

Pelova verovert League Cup met Arsenal, ploeggenote Maanum zakt in elkaar

Oranje-international Victoria Pelova heeft in Engeland met Arsenal de League Cup gewonnen. In de finale in Wolverhampton werd Chelsea in de verlenging met 1-0 verslagen, dankzij een treffer van de Zweedse Stina Blackstenius.

De wedstrijd lag in de blessuretijd van de tweede helft lange tijd stil, omdat Arsenal-speelster Frida Maanum in elkaar was gezakt. Het medisch personeel behandelde haar minutenlang.

Situatie Maanum stabiel

Zeven minuten later werd ze met een zuurstofmasker om haar mond per brancard van het veld gedragen. Arsenal kwam even later met een update dat de Noors international bij kennis en stabiel is. "Ze wordt goed in de gaten gehouden door ons medische team."

Noorwegen is op dinsdag 9 april de tegenstander van het Nederlands elftal.

De wedstrijd tussen Arsenal en Chelsea werd wel uitgespeeld. Na negentig minuten stond het nog 0-0, waardoor er verlengd moest worden. In die verlenging maakte Blackstenius vier minuten voor het verstrijken van de speeltijd de winnende treffer.

Pelova speelde in de finale de volle 120 minuten. Vivianne Miedema, die nog herstellende is van een blessure aan haar knie, keek toe vanaf de tribune.

Voor Arsenal is het de zevende keer in de geschiedenis dat het de League Cup wint. Dit seizoen pakte de club uit Londen nog geen prijs. In de strijd om de landstitel kijkt Arsenal tegen een achterstand van negen punten aan op koploper Manchester City.