Sparta kruipt richting play-offs na ruime zege op concurrent Fortuna

Bekijk de samenvatting van Sparta - Fortuna Sittard

Sparta heeft in een directe strijd met Fortuna Sittard om de negende plek in de eredivisie effectief toegeslagen. In eigen huis werd het mede dankzij twee late treffers 4-0 voor de Rotterdammers.

Dankzij de zege hebben beide ploegen nu 34 punten na 27 duels. Sparta heeft echter een veel beter doelsaldo (-1 om -15). Beide ploegen hebben twee punten achterstand op de achtste plek van FC Utrecht, de laatste plek die recht geeft op play-offs om Conference League-voetbal.

Met aanvoerder Bart Vriends weer binnen de lijnen nadat hij drie duels had gemist wegens een blessure, waren de eerste grote kansen voor Sparta. Potentieel gevaarlijke schoten van Arno Verschueren en Shunsuke Mito werden echter geblokt.

Buijs na Sparta-Fortuna: 'Maar zeven minuten in de wedstrijd gezeten'

Na een klein half uur spelen was het alsnog raak. Na een hoekschop van Pelle Clement liep Verschueren slim weg bij zijn bewakers, waardoor de Belg geheel vrij in kon koppen. Fortuna-keeper Michael Verrips leek nog een hand achter de bal te krijgen, maar de inzet van Verschueren bleek te krachtig.

Kort voor rust werd een kopbal van Verschueren uit opnieuw een corner van de lijn gehaald door Iñigo Cordoba, maar dat was verder het enige hoogtepuntje van de matige eerste helft.

Arno Verschueren heeft de 1-0 van Sparta tegen Fortuna op het bord gezet.

Fortuna-spits Kaj Sierhuis, die in de laatste vier duels liefst zes doelpunten had gemaakt, was voor rust compleet onzichtbaar, maar in de tweede helft werd hij al snel gevaarlijk met een kopbal. Het leverde hem alleen applaus en geen treffer op.

Fortuna mist, Sparta niet

Even later was Sierhuis nogmaals dicht bij de gelijkmaker, maar daarna was het Sparta dat er 2-0 van maakte. Lauritsen tekende op aangeven van Djevencio van der Kust voor zijn achtste goal van het seizoen.

Sparta bleef daarna veruit de bovenliggende partij en miste via Van der Kust en Lauritsen meerdere kansen om de score verder uit te breiden. Het bleek uitstel van executie, want in de slotfase wisten de Spartanen wel verder uit te lopen.

Eerst was het Lauritsen die optimaal profiteerde van zwak uitverdedigen bij de Limburgers en in blessuretijd stuurde de Noor Camiel Neghli weg, die er 4-0 van maakte.