Sierhuis wijst Fortuna opnieuw de weg naar winst en linkerrijtje

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - PEC Zwolle

Aan de hand van Kaj Sierhuis heeft Fortuna Sittard thuis tegen PEC Zwolle zijn derde overwinning op rij geboekt in de eredivisie: 3-1. De spits wees de bij vlagen wervelende Limburgers met het openingsdoelpunt, zijn zesde doelpunt in de laatste vier duels, de weg.

Door de overwinning klom de ploeg van coach Danny Buijs in ieder geval voor even naar het linkerrijtje. Fortuna staat nu achtste.

Al bij het eerste moment van opwinding was Sierhuis betrokken. De spits kreeg een (onbestrafte) harde tackle te verduren van PEC-verdediger Sam Kersten. Verder gebeurde er weinig in het eerste halfuur.

Vier kansen in vier minuten

Tekenend voor het vertrouwen van Sierhuis waren de minuten 34 tot en met 37 in Sittard. Binnen dat tijdsbestek schoot hij de bal twee keer langs doelman Jasper Schendelaar, maar twee keer haalde PEC-verdediger Anselmo Mac Nulty de bal van de lijn.

En ook nog binnen dat tijdsbestek werd een schot van Sierhuis door Schendelaar gekeerd. Het was voor Sierhuis geen reden om het even rustig aan te doen of om lang te treuren. Een fractie later kopte hij na een afgemeten voorzet van de opgekomen linksback Mitchell Dijks raak.

Kijk hieronder naar de reacties van Kaj Sierhuis en Danny Buijs:

Sierhuis draaide dartend warm voor PEC: 'Pijlen gingen best aardig'

Na een onbeantwoorde roep om een strafschop van PEC na hands van Dijks sloeg Fortuna in de tweede helft voor de tweede keer toe. Dit keer was niet Sierhuis, maar Justin Lonwijk de doelpuntenmaker. Hij was alert bij een voorzet van Oguzhan Özyakup.

Spektakel in blessuretijd

Tot een Zwols slotoffensief kwam het nauwelijks. Fortuna bleef stukken sterker en was dicht bij een derde treffer,

Een inzet van grote afstand van Ivo Pinto werd door Schendelaar maar net uit de kruising gestompt, Özyakup kwam na een hakbal van Sierhuis dichtbij en Sierhuis kopte zelf nog in de handen van Schendelaar.

In blessuretijd viel de derde Fortuna-goal alsnog. Invaller Alessio Da Cruz, de vervanger van Sierhuis, schoot diagonaal binnen. Tot frustratie van Fortuna-coach Buijs voegde PEC vervolgens ook nog een goal toe. Lennart Thy scoorde.