NOS Nieuws

Wekdienst 29/3: Rechter oordeelt over gebiedsverbod Pegida-voorman • Festivalseizoen van start met Paaspop

Hallo. Vandaag hoort Pegida-voorman Wagensveld of zijn gebiedsverbod in Arnhem blijft staan en in Schijndel start het driedaagse festival Paaspop.

We beginnen met het weer: vandaag begint op veel plaatsen bewolkt met soms (mot)regen. Later breekt de zon door, maar valt ook nog een aantal buien. Bij een veelal matige zuidenwind wordt het 12 tot 15 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Pegida-voorman Edwin Wagensveld hoort in de loop van de ochtend hoe de rechter oordeelt over het gebiedsverbod dat de gemeente Arnhem hem heeft opgelegd. Hij wil daarvan af om zaterdag in Arnhem te kunnen demonstreren.
  • In Schijndel begint het driedaagse festival Paaspop, traditioneel de opening van het Nederlandse festivalseizoen. Optredens zijn er deze editie van Editors, Tiësto, Anouk, Heideroosjes en DI-RECT.
  • In de kwartfinales van de Euro Hockey League in Amstelveen komen drie Nederlandse clubs in actie. In het vrouwentoernooi treft SCHC het Belgische Gantoise (15.30 uur) en speelt Amsterdam tegen de Britse club East Grinstead (20.00 uur). Bij de mannen neemt Kampong het op tegen Gantoise (17.45 uur). De wedstrijden zijn allemaal te bekijken via een livestream op nos.nl.

Dit is er vannacht gebeurd:

De Belgische man die drie dagen lang werd gemarteld door zijn celgenoten, mag vandaag het ziekenhuis verlaten. Dat meldt zijn advocaat aan onder meer VRT Nieuws.

De man krijgt een enkelband en hoeft voorlopig niet terug de cel in. "Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om opvang voor onze cliënt te regelen", zegt zijn advocaat tegen HLN. "Fysiek is hij voldoende hersteld, maar medische verzorging blijft dagelijks nodig."

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Het is Goede Vrijdag. 300 jaar geleden, in 1724, was op Goede Vrijdag voor het eerst de Johannes Passion van Bach te horen, in Leipzig. Minder bekend dan de Matthäeus Passion, maar toch om het jaar opgevoerd door het Koninklijk Oratorium Middelburg.

De Johannes Passion bestaat 300 jaar: 'Opgefokte stukken vol razernij'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl