Willie Kirk
NOS Voetbal

Leicester City ontslaat coach vanwege vermeende relatie met speelster

Leicester City heeft Willie Kirk ontslagen, omdat de coach van het vrouwenteam volgens een verklaring van de club "de gedragscode heeft geschonden". De 45-jarige Schot had volgens Engelse media een relatie met een van zijn speelsters.

"Na een uitgebreid intern disciplinair proces en met respect voor de verplichtingen van de club met betrekking tot individuele privacy, is vastgesteld dat Willie de gedragscode van het team heeft geschonden in een mate die zijn positie onhoudbaar maakt", meldt de club.

Wiegman: 'Relatie coach en speler erg ongepast'

Sarina Wiegman, bondscoach van de Engelse voetbalvrouwen, liet zich eerder deze week uit over relaties tussen trainers en speelsters. "Ik denk dat een relatie tussen een speler en de coach erg ongepast is", zei ze. "Ik denk dat we dat niet moeten accepteren. Dat is niet gezond."

Willie Kirk (l) spreekt zijn speelsters toe

Eerder deze maand werd Kirk al geschorst door Leicester, omdat een onderzoek was gestart naar aanleiding van een klacht tegen de coach. Hij was sinds november 2022 coach van de vrouwen van Leicester, nadat hij eerder kort technisch directeur van de vrouwentak was geweest.

Assistent Jennifer Foster neemt zijn taken voorlopig over. Leicester staat negende in de Women's Super League. Oud-Ajacied Lize Kop staat bij de club onder contract.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl