Walter Benítez (tweede van rechts) voor het duel met Costa Rica

PSV-keeper Benítez debuteert bij winnend Argentinië: 'Speelde goed'

PSV-doelman Walter Benítez heeft met een 3-1 overwinning op Costa Rica zijn debuut gemaakt in het nationale team van Argentinië. De 31-jarige keeper speelde het gehele oefenduel in Los Angeles.

"Hij heeft een goede wedstrijd gespeeld. Het is nooit makkelijk met het Argentijnse shirt om de schouders", zei bondscoach Lionel Scaloni na afloop over Benítez.

De doelman werd in maart 2023 voor het eerst bij de selectie van de regerend wereldkampioen gehaald. Hij was sindsdien een vast lid van de groep van Scaloni.

Benítez vertrok medio 2022 van het Franse Nice richting Eindhoven en werd bij PSV direct de eerste keeper. Hij speelde tot nu 81 wedstrijden voor de huidige eredivisiekoploper.

Walter Benítez (linksboven) voorafgaand aan het duel met Costa Rica

Bij Argentinië maakten ook Alejandro Garnacho (Manchester United) en Valentin Carboni (AC Monza) hun debuut.

Argentinië maakt achterstand goed

Voormalig FC Twente-aanvaller Manfred Ugalde zette Costa Rica voor rust op voorsprong in het oefenduel, waarna Ángel di María, Alexis Mac Allister en Lautaro Martínez na rust de score omkeerden voor de Argentijnen.