Mykhailo Mudryk juicht na zijn treffer

Mudryk schiet Oekraïne naar EK, Georgië voor het eerst naar eindtoernooi

Oekraïne heeft zich geplaatst voor het EK in Duitsland. In de finales van de play-offs werd met 2-1 afgerekend met IJsland. Het land treft op het EK België, Slowakije en Roemenië.

In het Poolse Wroclaw, waar Oekraïne speelde vanwege de oorlog met Rusland, kwam IJsland in de eerste helft op voorsprong. De oud-AZ'er Albert Gudmundsson, tegenwoordig speler van Genoa, maakte de goal.

Na rust draaiden de Oekraïners het volledig om. Viktor Tsygankov maakte in de 54ste minuut gelijk, waarna Chelsea-aanvaller Mykhailo Mudryk zijn land met een schot in de hoek naar het EK schoot.

Oekraïne plaatste zich voor de finales van de play-offs via een zege op Bosnië en Herzegovina.

Eerste eindtoernooi Georgië

Eerder op de avond plaatste Georgië zich al via de play-offs voor het EK in Duitsland. Griekenland werd in Tbilisi na strafschoppen verslagen, waardoor Georgië voor de eerste keer op een eindtoernooi aanwezig zal zijn.

Georgië werd vierde in zijn EK-kwalificatiepoule, maar belandde via de Nations League in de play-offs. Door de zege op Griekenland komen de Georgiërs op het EK in een zware poule met Portugal, Turkije en Tsjechië terecht.

Vreugde bij de spelers van Georgië na afloop

In de reguliere speeltijd en in de verlenging werd er niet gescoord. In de strafschoppenserie miste (de aan Metz verhuurde) Ajacied Georges Mikautadze een strafschop. Anastasios Bakasetas en oud-VVV'er Giorgos Giakoumakis misten voor de Grieken.

Georgië was in de halve finales van de play-offs te sterk geweest voor Luxemburg. Voormalig Vitesse-aanvoerder Guram Kashia stond tegen Griekenland in de basis. Dat gold ook voor de absolute vedette van het team, Napoli-aanvaller Khvicha Kvaratskhelia.