Nina Nijstad (links) in duel met Emma Pijnenburg van Feyenoord
NOS Voetbalโ€ขโ€ขAangepast

PSV-vrouwen spelen voor recordaantal fans gelijk tegen Feyenoord

PSV heeft in de Eredivisie Vrouwen met 1-1 gelijkgespeeld tegen Feyenoord. De wedstrijd in het Philips Stadion werd zondagmiddag gespeeld voor 12.000 betalende fans, dat is een clubrecord voor PSV.

Het vorige clubrecord stond op 11.500 toeschouwers. Dat was ook tijdens een competitieduel met Feyenoord, op 27 november 2022.

De goals kwamen in het slotkwartier tot stand. Ella van Kerkhoven zette Feyenoord in de 76ste minuut op aangeven van Dechamaily Lont op 0-1, maar een minuut later kopte Chimera Ripa de 1-1 voor PSV binnen.

Door het gelijkspel komt nummer drie PSV na achttien speelronden op 34 punten en heeft de club uit Eindhoven een marge van vier punten op nummer vier Fortuna Sittard.

Utrecht wint bij Excelsior

Later op de dag won middenmoter FC Utrecht met 4-1 de uitwedstrijd tegen laagvlieger Excelsior. Sam de Jong, Eshly Bakker, Nurija van Schoonhoven en Tami Groenendijk waren trefzeker voor Utrecht, Sabrine Ellouzi scoorde voor Excelsior.

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en sc Heerenveen werd uitgesteld vanwege een sterfgeval in de staf van de club uit Friesland. Koploper FC Twente leed zaterdag puntenverlies (2-2) bij AZ en zag nummer twee Ajax twee punten inlopen.

PSV-Feyenoord werd voorafgegaan met de actie 'Betaald voetbal = betaald worden'. De speelsters uit de Vrouwen Eredivisie luiden in deze speelronde de noodklok over gebrekkige betalingen in de nationale competitie.

Een fulltime contract en spelen voor een minimum loon, zo is de nadrukkelijke wens. Nu heeft het gros van de voetbalsters nog een tweede baan naast het voetbal.

Jonker in Studio Voetbal

Oranje-bondscoach Andrie Jonker is zondagavond te gast in Studio Voetbal (22.15 uur op NPO 1) en dan zal hij onder meer ingaan op de financiรซle noodkreet van de voetbalsters in de Vrouwen Eredivisie.

De speelsters van PSV en Feyenoord vragen aandacht voor meer financiรซle steun

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl