NOS Voetbal

Koeman vindt steun Depay aan veroordeelde Promes 'niet handig'

Koeman over steun Depay aan veroordeelde Promes: 'Roept aversie op'

Bondscoach Ronald Koeman begrijpt dat Memphis Depay via sociale media zijn steun aan de veroordeelde Quincy Promes heeft uitgesproken, maar "ik zou het zelf niet doen".

"Niet handig", zo omschrijft Koeman op de persconferentie de openlijke steun van Depay aan goede vriend Promes. Directeur topvoetbal Nigel de Jong heeft contact met Depay hierover gezocht.

Aversie

Koeman lijkt van plan om Depay over dit onderwerp ook even onder vier ogen te willen spreken. "Je kan het soms voor jezelf wat makkelijker maker. Het roept altijd aversie en kritiek op. Als je dat kan weghouden, moet je dat weghouden. Ik snap wel dat het zijn vriend is, maar dit is een delicate kwestie."

Memphis Depay (rechts) met Donyell Malen tijdens de training van Oranje

De 32-jarige Promes verblijft op dit moment in een gevangenis in Dubai, in afwachting van mogelijke uitlevering aan Nederland. Hij werd hier vorige maand bij verstek veroordeeld tot zes jaar cel voor betrokkenheid bij de smokkel van een grote lading cocaïne.

Vorig jaar kreeg de aanvaller van Spartak Moskou een gevangenisstraf van anderhalf jaar opgelegd voor het steken van zijn neef op een familiefeest.

Promes heeft vijftig interlands voor Nederland op zijn naam staan. Hij speelde zijn laatste wedstrijd voor Oranje tegen Tsjechië op het EK in 2021.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl