Lara Gut-Behrami met de kristallen bol die hoort bij het winnen van het wereldbekerklassement
NOS Sport

Skiester Gut-Behrami wint wereldbekerklassement en krijgt twee kristallen bollen

Skiester Lara Gut-Behrami heeft in het Oostenrijkse Saalbach-Hinterglemm de wereldbeker algemeen en de wereldbeker reuzenslalom veroverd.

De Zwitserse stelde de bekers veilig door in de afsluitende reuzenslalom tiende te worden. Federica Brignone zegevierde.

De 32-jarige Gut begon met een voorsprong van 95 punten in het reuzenslalomklassement aan de laatste race. Bij een zege van de Italiaanse moest ze in de top-15 zien te eindigen en dat lukte probleemloos.

Gut oppermachtig

Met nog twee races te gaan (afdaling en Super G) heeft Gut in de wereldbeker algemeen nu 208 punten voorsprong op Brignone. Gut won dit seizoen 8 van de 26 races waar ze aan meedeed en eindigde maar drie keer niet in de top tien.

Lara Gut-Behrami in actie tijdens de reuzenslalom in Saalbach

De Amerikaanse Mikaela Shiffrin verzekerde zich zaterdag al van de titel op de slalom. Door een langdurige blessure maakte ze geen kans meer om voor de zesde keer het algemene wereldbekerklassement te winnen.

Geen perfecte score Odermatt

Bij de mannen was Marco Odermatt al zeker van de winst van de algemene wereldbeker. De Zwitser slaagde er zaterdag niet in om alle tien reuzenslaloms van dit seizoen op zijn naam te schrijven. In Saalbach miste hij de perfecte score door een mislukte tweede manche.

Odermatt kan niettemin terugkijken op een bijzonder succesvolle winter, waarin hij naast zijn negen opeenvolgende zeges op de reuzenslalom ook nog twee afdalingen en twee keer een super-G won. Hij veroverde voor de derde keer in zijn carrière de algemene wereldbeker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl