Mikaela Shiffrin
NOS SportAangepast

Topskiester Shiffrin in ziekenhuis na zware val, maar schade valt mee

De Amerikaanse skitopper Mikaela Shiffrin is zwaar ten val gekomen bij wereldbekerwedstrijden in het Italiaanse Cortina d'Ampezzo. De tweevoudig olympisch kampioene ging op de afdaling onderuit en werd later naar een ziekenhuis overgebracht.

De 28-jarige Shiffrin werd in een kliniek in Cortina onderzocht aan haar linkerbeen. daarbij werd geen schade aan haar kniebanden geconstateerd.

"Het gaat eigenlijk best goed met haar", reageert de Amerikaanse coach Paul Kristofic. "Ze is opgelucht en positief." Shiffrin zal dit weekend niet meer in actie komen, het is nog onduidelijk wanneer ze weer wedstrijdfit zal zijn.

De Amerikaanse ging tijdens haar run na 17 seconden onderuit toen ze na een een sprong verkeerd landde en in de veiligheidsnetten belandde.

Shiffrin is recordhouder met 95 wereldbekeroverwinningen, inclusief zeven zeges in het huidige skiseizoen.

Venier wint

De overwinning op de afdaling in Cortina ging naar de Oostenrijkse Stephanie Venier, die na 2019 haar tweede wereldbekerzege boekte.

De Zwitserse Lara Gut-Behrami eindigde als tweede. De Oostenrijkse Christina Ager, de Canadese Valérie Grenier en de Italiaanse Sofia Goggia deelden de derde plaats.

Nog meer schuivers

Shiffrin was niet de enige die onderuit ging in Cortina d'Ampezzo. De Italiaanse voormalig wereldkampioene Federica Brignone en tweevoudig olympisch kampioene Michelle Gisin vielen ook, ogenschijnlijk zonder ernstige gevolgen.

Eerder deze maand eindigde het seizoen van drie topskiërs al voortijdig na een zware crash: voormalig wereldkampioenen Alexis Pinturault, Aleksander Aamodt Kilde en Petra Vlhova komen niet meer in actie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl