Mikaela Shiffrin
NOS Sport

Skiester Shiffrin sluit historisch seizoen in stijl af: met weer twee records

Mikaela Shiffrin heeft ook de laatste reuzenslalom van het wereldbekerseizoen op haar naam geschreven. De winnares van de WB algemeen, het reuzenslalomklassement en het slalomklassement boekte in Soldeu haar veertiende zege van het seizoen en al haar 88ste WB-overwinning in totaal.

De wereldkampioene heerste in de eerste run, maar skiede een run later de vijftiende tijd en hield zo slechts 0,06 over op Thea Louise Stjernesund. De Noorse stond pas voor de tweede keer op een WB-podium. Voor de winnares was het al de 138ste keer en daarmee passeerde ze haar landgenote Lindsey Vonn.

Ook voorbij Schneider

Het was de 21ste WB-overwinning op de reuzenslalom voor Shiffrin en daarmee liet de 28-jarige Amerikaanse de recordscore van Vreni Schneider achter zich. Een week geleden was ze al naast de Zwitserse, die in 1992 voor het laatst zegevierde, gekomen. Bij de mannen kwam Ingemar Stenmark in de jaren zeventig en tachtig uit op 46 triomfen op dit ski-onderdeel.

Shiffrin maakte onlangs wel al Stenmarks record voor meeste wereldbekerzeges afhandig. De inmiddels 67-jarige Zweed kan echter nog altijd wijzen op de meeste podiumplekken: 155 stuks.

"Ik kan Ingemars records breken, maar zijn nalatenschap blijft", liet Shiffrin eerder dit seizoen al optekenen. "Hij inspireerde in zijn tijd vele atleten. En of ik nu de grootste skiër aller tijden ben, de GOAT (Greatest Of All Time) is iets wat altijd te bediscussiëren is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl