NOS Sport

Shiffrin revancheert zich voor mislukte Spelen met wereldtitel op reuzenslalom

Foutje komt Shiffrin net niet duur te staan: WK-goud op reuzenslalom

Mikaela Shiffrin heeft in Courchevel de wereldtitel op de reuzenslalom in de wacht gesleept. De 27-jarige Shiffrin was in de eerste run de snelste en hield haar voorsprong na de tweede run nog net vast. De Italiaanse Federica Brignone pakte op 0,12 het zilver.

Brons was er voor de Noorse Ragnhild Mowinckel, die 0,22 op Shiffrin moest toegeven.

De Française Tessa Worley was ook in de race om het goud, maar de tweevoudig wereldkampioene op dit nummer kwam in het laatste deel ten val.

Eerste goud in Courchevel

Met haar gouden medaille op de Franse piste poetste de 27-jarige Amerikaanse enigszins de zure nasmaak weg van de Olympische Spelen van vorig jaar. Een jaar en negen dagen geleden kwam ze in Peking ten val op de slalom en de reuzenslalom. Ze wist in Peking geen enkele medaille te veroveren bij een van de zes onderdelen waaraan ze meedeed.

Haar zege betekende ook haar eerste goud op dit WK. Vorige week pakte ze zilver op de Super-G, maar bij de combinatie miste ze een poortje. Het is ook de eerste keer dat Shiffrin, die eind januari de succesvolste wereldbekerskiester ooit werd, goud weet te winnen op de reuzenslalom.

Eerder werd ze vier keer wereldkampioen op de slalom. Op de reuzenslalom werd ze twee keer tweede en pakte ze een keer brons. Ook won ze een keer goud op de combinatie en de Super-G.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl