NOS Voetbal

Smaakmaker Hadj Moussa redt punt voor Vitesse, maar handhaving lijkt brug te ver

Bekijk de samenvatting van Vitesse - Almere City

Vitesse is er in de eredivisie slechts ten dele in geslaagd de laatste strohalm te grijpen in de strijd tegen degradatie. Thuis tegen Almere City keek het tot de 87ste minuut tegen een achterstand aan.

Anis Hadj Moussa maakte in die minuut gelijk en had even later zelfs de winnende op de schoen. Die poging eindigde echter op de lat. En dus bleef het bij 1-1.

Omdat naaste concurrenten RKC Waalwijk en Excelsior vanavond met 1-1 gelijkspeelden is het gat met de zestiende plaats vijf punten. En minstens zo zorgelijk voor de Arnhemmers: de wedstrijden tegen directe concurrenten zijn op.

In de eerste seizoenshelft wist Vitesse slechts twee keer te winnen: op de eerste speeldag bij FC Volendam en thuis tegen Heracles Almelo. Dat zijn de cijfers van een degradant, maar de ernst van de situatie drong op de laatste speeldag voor de winterstop pas echt door in Arnhem.

Op 17 december leed Vitesse namelijk een ontluisterende 5-0 nederlaag in Flevoland tegen - toen nog - directe concurrent Almere City.

Van kwaad tot erger

Waar de ploeg van trainer Alex Pastoor na de winterstop gestaag punten begon te sprokkelen en opklom tot plek twaalf, ging het bij Vitesse van kwaad tot erger.

Bekijk hieronder de reacties van Vitesse-aanvoerder Marco van Ginkel, Vitesse-trainer Edward Sturing en Almere City-coach Alex Pastoor.

Gelooft Vitesse nog in handhaving? 'Wordt moeilijk, maar we geven niet op'

Ook thuis tegen Almere ging het al snel mis. Na een matige openingsfase, waarin beide ploegen zich beperkten tot aftasten, kwamen de bezoekers bij de eerste kans op 0-1.

Jochem Ritmeester van de Kamp ging net iets feller naar de bal dan Mica Pinto en bezorgde de bal bij Peer Koopmeiners. Die bediende Kornelius Hansen met een simpel passje en de Noor schoot diagonaal raak.

De VAR boog zich nog even over de vraag of Hansen niet buitenspel had gestaan, maar uit de herhaling bleek dat Carlens Arcus die optie ophief.

Cornelius Hansen heeft Almere City op 1-0 geschoten.

Kort voor rust beet Vitesse voor het eerst van zich af via Anis Hadj Moussa. De vaardige dribbelaar - in de winter overgekomen van de Belgische tweedeklasser van beoogd eigenaar Coley Parry - stelde doelman Samuel Radlinger flink op de proef.

De Oostenrijker stond onder de lat, omdat eerste doelman Nordin Bakker en reserve Stijn Keller beiden geblesseerd zijn. Op de bank naast Pastoor zaten Jong Almere-doelman Joel van der Wilt én keeperstrainer Agil Etemadi.

Radlinger had aanvankelijk nog moeite met een zwabberbal van Hadj-Moussa, maar duwde even later een hard schot van de Algerijn wel knap tegen de paal.

Samuel Radlinger, huurling van Austria Wien, maakte zijn debuut bij Almere City.

Wie een stormloop van Vitesse na rust verwachtte, kwam bedrogen uit. Almere kreeg de meeste en de beste kansen. Zo redde Room met een knappe reflex op een kopbal van Thomas Robinet.

En vlak daarna ontsnapte de thuisclub aan de 2-0 na een kolderieke situatie in de eigen doelmond. Een inzet van Yoann Cathline belandde via Ramon Hendriks tegen de eigen paal, de rebound werd een prooi voor Théo Barbet en uiteindelijk werd de bal door Stije Resink in het doel gefrommeld.

Scheidsrechter Erwin Blank keurde de treffer echter af, omdat Barbet een overtreding had gemaakt.

Alsnog Hadj Moussa

Hoe langer de tweede helft duurde, hoe meer de moed bij de Vitesse-fans in de schoenen zonk. Tot Hadj Moussa in de 87ste minuut uit het niets de gelijkmaker in het doel schoot.

Het publiek ging er nog een keer vol achter staan en werd bijna beloond, toen Hadj Moussa de bal nog fraai op de lat krulde.

Mexx Meerdink buigt het hoofd tegen Almere City.

In februari en maart had Vitesse zaken moeten doen tegen Heracles, Volendam, Excelsior, RKC en Almere City. Maar dat liep anders: slechts vier schamele punten peurden de Arnhemmers uit die degradatiekrakers.

Een overwinning op Almere had de laatste strohalm kunnen zijn, al had er ook dan nog heel veel water door de Rijn moeten stromen om degradatie af te wenden.

Met AZ (uit), Sparta (thuis), NEC (thuis) en PSV (uit) als volgende tegenstanders na de interlandbreak lijkt dat een brug te ver.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl